Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Panama: sport, politiek, economie

Datum : 15/06/2018
Land : Panama

Panama: sport, politiek, economie

Het Panamese voetbalelftal heeft zich voor de eerste keer in de geschiedenis weten te kwalificeren voor een Wereldkampioenschap voetbal. Reden voor president Juan Carlos Varela om het nationale elftal naar Moskou te vergezellen waar het WK 2018 eerder deze week begonnen is.

Als één van de weinige aanwezige staatshoofden, werd Varela ontvangen door zijn Russische collega Vladimir Poetin. Toch ging een groot deel van Varela’s tijd op aan zakelijke ontmoetingen, met name op toeristisch gebied.

Niet alleen nodigde Varela president Poetin uit om met eigen ogen te komen zien welke commerciële mogelijkheden Panama te bieden heeft “die van het land een commerciële en logistieke partner kunnen maken”, hij presenteerde zijn land ook als belangrijke toeristische bestemming voor alle Russen.

“Panama is de weg die de Amerika’s verbindt, dat heeft er voor gezorgd dat we een open cultuur hebben weten te ontwikkelen die de diversiteit viert”, zo sprak de President tijdens een bijeenkomst met de grootste Russische reisorganisaties. Varela wordt in Rusland vergezeld door zijn echtgenote Lorena Castillo en verschillende politici.

De eerste voetbalwedstrijd van het Panamese elftal zal op maandag 18 juni zijn, in het zuidelijke Sochi tegen België. De dag daarna zal Varela terugkeren naar Panama.

Bron : La Prensa
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug