Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Panama vreest omkoping WK classificatieduel

Datum : 10/10/2013
Land : Panama

Panama vreest omkoping WK classificatieduel

Panama heeft haar bezorgdheid uitgesproken om mogelijke omkoping bij de wedstrijd tegen en in Mexico op 11 oktober, waarbij deelname aan het WK 2014 op het spel staat. Slechts twee wedstrijden van het einde van de WK kwalificatiereeks van de Concacaf, de voetbalbond voor de Cariben, Noord- en Centraal-Amerika, delen Mexico en Panama de vierde plaats. De winnaar van het duel op 11 oktober gaat de laatste wedstrijd in met grotere kansen om zich als derde rechtstreeks te plaatsen voor het WK of door te gaan naar een play-off met Nieuw-Zeeland.

De Panamezen vrezen dat, gezien het belang van de wedstrijd, de scheidsrechter of Panamese spelers worden omgekocht met geld of toekomstige contracten in Mexico. De voorzitter van de Panamese voetbalbond, Pedro Chaluja, verwees naar de eerdere omkoping van spelers uit El Salvador. Hij gaf aan dat personen van buiten het voetbal de wedstrijd op 11 oktober zouden kunnen beïnvloeden, zeker nu er in het geval van Mexico veel geld op het spel staat. Als Mexico zich niet classificeert voor het WK beïnvloedt dit veel investeringen, zaken en financiële aspecten.

Chaluja benadrukte dat zijn waarschuwing niet Mexico of haar voetbalbond betrof. In het geval van de voetballers uit El Salvador ging het om omkoping van 22 spelers door internationale maffia uit Singapore in 2009. Van de 22 spelers werden er veertien voorgoed geschorst en onderzoeken lopen nog steeds.

Bron : El País, La Prensa
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug