Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Panama's Minister van Buitenlandse Zaken ontmoet directeur EFE

Datum : 03/05/2012
Land : Panama

Panama's Minister van Buitenlandse Zaken ontmoet directeur EFE

De Panamese Minister van Buitenlandse Zaken, Roberto Henriquez, heeft woensdag de directeur van Agencia EFE, José Antonio Vera, ontmoet. De directeur van het Spaanse internationale persbureau is in Panama als lid van de jury voor de jaarlijkse uitreiking van de Journalists Forum Foundation.

Henriquez wees Vera erop dat Panama in 2013 gastheer zal zijn van de 23e Ibero-Amerikaanse Top, het 6e Internationaal Congres van de Spaanse Taal, en de jaarlijkse vergadering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Volgend jaar is tevens de 40e verjaardag van de oprichting van ACAN-EFE, het in Panama zittende persbureau dat opgericht is door Centraal-Amerikaanse internetnieuwssites met Agencia EFE als belangrijkste partner.

Vera heeft Henrique uitgenodigd deel te nemen aan het ACAN-EFE jubileum en benadrukte EFE’s plannen om de gebeurtenissen in Panama volgend jaar uitgebreid te verslaan. De Panamese Minister hoopt dat de Spaanse koning Juán Carlos voldoende van zijn heupoperatie hersteld zal zijn om in 2013 de Ibero-Amerikaanse Top en het Spaanse Taal Congres bij te wonen. Beide evenementen zullen daarom vlak na elkaar georganiseerd worden.

Panama’s topdiplomaat zal volgende week naar Madrid vertrekken in verband met de voorbereidingen van de aankomende Ibero-Amerikaanse Top die gepland staat op 16-17 november in de Zuid-Spaanse stad Cádiz.
 

Bron : Latin American Herald Tribune / EFE
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug