Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Panamese schipbreukeling klaagt cruiseschip aan

Datum : 14/05/2012
Land : Panama

Panamese schipbreukeling klaagt cruiseschip aan

De Panamese schipbreukeling Adrian Vasquez klaagt het Amerikaanse bedrijf Princess Cruises aan, nadat een van hun cruiseschepen hem en zijn twee reisgenoten voorbij voer op de Stille Oceaan. De visser overleefde 28 dagen in een drie meter lange boot op open zee. Zijn twee collega’s overleefden de schipbreuk niet. Na zestien dagen zagen de mannen een cruiseschip en probeerden de aandacht van passagiers te trekken door met een rode trui te zwaaien. Verschillende passagiers brachten medewerkers van het schip op de hoogte, maar het nieuws kwam niet aan bij de kapitein. 

Vasquez en de twee anderen waren in februari vertrokken uit de haven Rio Hato. Toen ze op weg terug waren naar de haven begaf de motor het, waardoor ze vast kwamen te zitten op zee. “Toen we het cruiseschip zagen, waren we heel blij. We dachten dat ze ons kwamen redden,” aldus Vasquez. Uiteindelijk werd Vasquez ruim 1000 kilometer van het vasteland vandaan gered, vlakbij de Galapagos eilanden. 
 

Princess Cruises laat weten diepe spijt te hebben van het feit dat de vissers aan hun lot werden overgelaten. Ze geven aan zich bewust te zijn van hun plicht onder het zeerecht hulp te bieden aan iedere boot die in nood verkeerd. Het bedrijf zegt dat de verzaking van deze plicht te wijten was aan een communicatiefout, waardoor het nieuws de leidinggevende bemanning niet bereikte. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug