Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Paraguay: hulp na noodweer

Datum : 05/05/2017
Land : Paraguay

Paraguay: hulp na noodweer

Grote delen van Paraguay zijn eerder deze week getroffen door noodweer. Vooral in het departement San Pedro, ten noorden van de hoofdstad Asunción, is veel schade aangericht. In slechts vijf minuten werden ongeveer 100 huizen verwoest of raakten zwaar beschadigd. Tevens stortten twee elektriciteitsmasten in waardoor de stroom in een groot gebied uitviel.

Hulpverleners konden het gebied in eerste instantie lastig bereiken, vooral het zwaar getroffen Yataity del Norte, omdat de hoofdweg tussen Santaní en Coronel Oviedo, verder naar het zuiden, gedurende meerdere uren onbegaanbaar was.

Woensdagmiddag was het bewolkt en het motregende. Toch kwam de storm om een uur vijf volkomen onverwachts. “Ik zat naar voetbal op t.v. te kijken toen een rukwind het dak van mijn huis optilde en wegblies”, vertelde Juan Chamorro, één van de getroffenen. “Bomen waaiden om en het enige dat ik kon doen was wegkruipen in een hoek van de kamer. Ik denk dat de windsnelheid zeker 100 kilometer per uur was gezien de schade die aangericht werd”, aldus een verbaasde Chamorro.

Chamorro raakte ondanks het natuurgeweld niet gewond maar anderen waar niet zo gelukkig. Vanochtend bereikten hulpverleners van de Nationale Noodhulp het gebied en deelden tenten, eten en dekens uit aan de getroffen gezinnen. Ook de elektriciteit is inmiddels weer hersteld.

 

Bron : www.ultimahora.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug