Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Paraguayaanse bedrijven reageren op uitspraken van president Cartes

Datum : 19/09/2013
Land : Paraguay

Paraguayaanse bedrijven reageren op uitspraken van president Cartes

De Industriële Unie Paraguay (UIP) heeft sterk gereageerd op president Horacio Cartes, die beweert dat de private sector verantwoordelijk is voor veel dat verkeerd is gegaan in de regering. Hij stelde een ”‘inlichtingendienst” voor om de “schurken en corrupten”  te vangen.

Eerder deze week tijdens een lunchbijeenkomst met Chileense zakenlieden in Santiago, viel Cartes de Paraguyaanse bedrijfsorganisaties aan en zei  dat ze “slechts geïnteresseerd zijn in het maken van afspraken met de staat” en beschuldigde hen van medeplichtigheid en verantwoordelijkheid voor opeenvolgende overheidsfalen in het land.  

UIP-voorzitter Eduardo Felippo reageerde door president Cartes aan te bevelen een “betere inlichtingendienst aan te sturen alvorens spontaan uit zijn hart te spreken”. Hij drong er daarbij op aan dat de oplossing gezocht moet worden in een inlichtingenonderzoek door het ministerie van Financiën bij andere ministeries en overheidsinstellingen om zo te bepalen waar de schurken en corrupten zijn en hen in de gevangenis te gooien. “Laten we dan vervolgens pas luid praten en beschuldigingen bij de rechter voorleggen”, aldus Felippo. Volgens hem richtte Cartes zijn pijlen niet op zijn organisatie, maar op het “pseudo-bedrijfsleven” en op mensen die geen belastingen betalen en zo hun fiscale verantwoordelijkheden ontwijken. 

 
 
Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug