Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Paraguayaanse president Lugo erkent zoon van tien

Datum : 06/06/2012
Land : Paraguay

Paraguayaanse president Lugo erkent zoon van tien

Fernando Lugo, de president van Paraguay, heeft erkend dat hij de vader is van een tienjarige zoon. Hij verwekte de jongen toen hij nog bisschop was van de katholieke kerk.

Moeder is de verpleegster Narcisa Delacruz (42), die zegt Lulo (61) te hebben ontmoet na de scheiding van haar echtgenoot. Lugo is in 2006 uit het katholieke ambt getreden en werd in 2008 tot president gekozen. Delacruz is sinds 2008 de vierde vrouw die zegt een kind te hebben van Lugo. Haar kind is het tweede dat door Lugo wordt erkend.

Volgens Delacruz heeft Lugo zijn kind vanaf de geboorte onofficieel erkend en is hij fiancieel bijgesprongen. Om zijn politieke carrière niet te schaden, zag ze af van een officiële erkenning. Maar ze veranderde van gedachten toen haar zoon vroeg de achternaam van zijn vader te mogen dragen. Lugo’s advocaat, Marcos Farina, zegt dat Lugo geen enkel probleem heeft met de erkenning van zijn zoon.

In 2009 gaf Lugo toe de vader te zijn van de driejarige zoon Guillermo Armindo. Daarna zeiden nog twee vrouwen kinderen te hebben van de president. Via een DNA-test bleek dat het kind van Hortenzia Moran niet van hem was. Van de derde vrouw is nog onbekend of haar claim terecht is.
 

Bron : BBC World
Bookmark and Share


Terug