Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Paraguayaanse presidentskandidaat Oviedo komt om

Datum : 03/02/2013
Land : Paraguay

Paraguayaanse presidentskandidaat Oviedo komt om

Voormalig generaal  en presidentskandidaat Lino Oviedo is gisteravond omgekomen bij een helikopterongeluk. Hij was op weg van de Paraguayaanse stad Concepción naar hoofdstad Asunción.

President Federico Franco betuigde zijn deelneming aan de familie van Oviedo, de aanhangers van zijn partij en het hele Paraguayaanse volk voor het verlies van een van de militaire helden van ‘de vrijheidstrijd van 2 en 3 februari 1989”. Hij verwees hiermee naar de staatsgreep die een einde maakte aan de dictatuur van Alfredo Stroessner. Franco sprak aan het einde van de mis in de kathedraal van Ica, op 30 kilometer van hoofdstad Asunción, waar hij het bericht van het overlijden van Oviedo ontving.

Oviedo is leider van de partij UNACE (Nationale Unie van Etische Burgers), opgericht in 2002. Hij was hun presidentskandidaat voor de verkiezingen in april dit jaar. Oviedo had deelgenomen aan een bijeenkomst in de stad Concepción, waarna hij per helikopter wilde terugkeren naar Asunción. Na enkele uren verloor het toestel contact met de verkeerstoren. Leden van de reddingsdienst rukten vroeg in de ochtend uit en vonden een neergestorte helikopter op een hacienda bij het gehucht Presidente Hayes in de provincie Chaco. Volgens een journalist van ABC Color die de reddingsploeg vergezelde, troffen ze er de verkoolde resten van drie inzittenden.

Kort daarna bevestigde ex-senator Víctor Galeano Perrone dat Oviedo een van omgekomen passagiers was. De andere twee waren een lijfwacht van Oviedo en de piloot. Die was waarschijnlijk uitgeweken naar Chaco wegens slecht weer.

 

Bron : El Nuevo Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug