Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Paraguyaanse minister dood door vliegtuigongeluk

Datum : 27/07/2018
Land : Paraguay

Paraguyaanse minister dood door vliegtuigongeluk

De dood van minister Luis Gneiting, viceminister Vicente Ramírez, technicus Luis Charotti en piloot Gerardo "Baby" López, inzittenden van het vergane vliegtuig, is bevestigd door de Speciale Zoek-en Reddingseenheid (SAR).

De kapitein van de SAR, Roque González, bevestigde de vondst van het vliegtuig op  ongeveer zes kilometer van de startbaan van de luchthaven van Ayolas en de paramedici zijn naar die locatie verhuisd. Tot nu toe is de oorzaak onbekend.

Het vliegtuig, een Baron 58 met registratie ZP-BEU, toegewezen aan het ministerie van Landbouw en Veeteelt, vertrok om 18:22 van de luchthaven van Ayolas toen het al donker was geworden en er een lichte motregen viel. Volgens de verwerkte gegevens probeerde de piloot terug te keren naar de luchthaven van Ayolas, maar viel hij naar de plek waar hij later werd gevonden.

De beveiligingscamera van de baan registreerde de eerste drie minuten van de vlucht, tot het vliegtuig een ongewone draai maakte. Op dat moment zie je een flits, vervolgens een black-out, een vermeende reactivering van de lichtcircuits en tenslotte verdween het toestel van de radar.

Bron : Nodal, BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug