Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Parlement Curaçao: 'Eigen werknemers eerst'

Datum : 19/09/2011
Land : Curaçao

De eigen bevolking van Curaçao moet voorrang krijgen op andere bevolkingsgroepen op het gebied van werk. Van ieder bedrijf moet minstens 80 procent van het personeel bestaan uit ‘landskinderen’. Dit wetsvoorstel heeft het Curaçaose parlement vorige week goedgekeurd. De kans dat dit voorstel het uiteindelijk ook haalt, lijkt klein. De gouverneur moet de wet nog ondertekenen en dat is minder aannemelijk dan gedacht: de gelijke behandeling van werknemers is namelijk in het geding. Door onderscheid te maken tussen ‘landskinderen’ en ‘buitenlanders’ lijkt er sprake van een ongelijke behandeling.
In het parlement kan niet iedereen zich overigens opwinden over een ongelijke behandeling van de Curaçaose bevolking. Dertien van de éénentwintig Statenleden gaven hun goedkeuring aan het wetsvoorstel, ondanks protesten van de Raad van Advies, het hoogste adviesorgaan van de Curaçaose regering.   
 

Bron : Radio Nederland Wereldomroep
Bookmark and Share


Terug