Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Parlement Guatamala steunt behoud immuniteit president Morales

Datum : 14/09/2017
Land : Guatemala

Parlement Guatamala steunt behoud immuniteit president Morales

Het Guatemalteekse parlement heeft maandag gestemd tegen de opheffing van de immuniteit van de Guatemalteekse president Jimmy Morales. De president is door de Openbaar Aanklager beschuldigt van het achterhouden van informatie over verkiezingsfondsen tijdens de campagne in 2015.

Een parlementaire commissie had gevraagd om intrekking van de immuniteit, maar slechts 25 van de benodigde 105 stemmen werden afgelopen maandag binnengehaald op een zitting van het parlement waar 129 parlemetariërs aanwezig waren.

Tot de parlementariërs die voor de opheffing van de immuniteit stemden hoort Walter Felix, lid van de voormalige guerrillapartij Guatemalteekse Nationale Revolutionaire Eenheidspartij (URNG). Hij zei dat de verwerping van het voorstel een klap voor het volk was en dat de stemming “gebrekkig was”.

De Openbaar Aanklager en de Internationale Commissie tegen Straffeloosheid in Guatemala van de Verenigde Naties (CICIG) beschuldigen de president ervan dat hij informatie heeft achtergehouden over het fonds dat hij van de FCN-Nación ontving, een organisatie die onder voorzitterschap stond van Morales tijdens de verkiezingscampagne van 2015.

Na deze stemming over opheffing van de immuniteit, komt er nog een stemming om te beslissen over een strafrechtelijke procedure tegen president Morales.
 

Bron : Latin American Herald Tribune, El Economista
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug