Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Partij Morales verliest bij lokale verkiezingen

Datum : 31/03/2015
Land : Bolivia

Partij Morales verliest bij lokale verkiezingen

De partij van de zittende president Evo Morales heeft zware tegenslagen moeten incasseren bij de lokale verkiezingen in Bolivia. Volgens onofficiële bronnen heeft de partij La Paz en andere belangrijke regio’s verloren.

Onofficiële schattingen die samengesteld zijn voor de drie grootste omroepnetwerken in Bolivia laten zien dat Morales’ Beweging naar het Socialisme de grootste tegenslag ervoer in La Paz, waar zowel de gouverneur van het departement La Paz als de burgemeester van El Alto bij de verkiezingen hebben verloren.

In een reactie gaf Morales aan dat de verdenkingen van corruptie rondom de kandidaten Felipa Hyanca en de voormalige burgemeester van El Alto Edgar Patana een rol hebben gespeeld in de tegenslagen. Hij benadrukte echter dat machismo en discriminatie tegen een inheemse vrouw in het geval van Hyanca ook ongetwijfeld een rol hebben gespeeld.

In La Paz is de huidige burgemeester, een lid van een oppositiepartij, herkozen. Van de drie belangrijkste departementen heeft de partij van Morales alleen in Cochabamba gewonnen.

Morales zelf is in oktober 2014 met 61 procent van de stemmen herkozen voor een derde ambtstermijn. Zijn partij, die geteisterd wordt door corruptieschandalen, is echter aanzienlijk minder populair dan de president.

Bron : The Guardian, O Globo (G1)
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug