Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Passagiersgegevens afgestemd in Nederlands koninkrijk

Datum : 15/07/2017
Land : Sint Maarten

Passagiersgegevens afgestemd in Nederlands koninkrijk

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft dinsdag met Curaçao, Sint Maarten en Aruba afspraken gemaakt die het uitwisselen van passagiersgegevens dichterbij moet brengen. Dit gebeurde op Sint Maarten tijdens het zogeheten Justitieel Vierlanden Overleg.

De regelgeving over de passagiersgegevens wordt op elkaar afgestemd om de uitwisseling in de toekomst mogelijk te maken. Tijdens het overleg zijn ook nadere afspraken gemaakt met Aruba en Sint-Maarten over de uitwisseling van DNA-profielen.

Nederland en de landen binnen het koninkrijk, Aruba, Curaçao en Sint Maarten, waren al in 2014 overeengekomen om elkaar toegang te geven tot de databanken met DNA-gegevens van daders van ernstige misdrijven. De afspraken die nu zijn gemaakt brengen dat een stap dichterbij.

Een belangrijk gespreksonderwerp was de aanpak van mensenhandel. Het is in de regio een speerpunt in de misdaadbestrijding.

 

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug