Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Paus aanvaardt ontslag aartsbisschop van Chili

Datum : 25/03/2019
Land : Chili

Paus aanvaardt ontslag aartsbisschop van Chili

Paus Franciscus heeft het ontslag aanvaard van de aartsbisschop van Santiago de Chile, Ricardo Ezzati, die in zijn land is beschuldigd van het in de doofpot stoppen van vermeende gevallen van seksueel misbruik. In zijn plaats is een apostolisch bewindvoerder aangesteld.  

Het Chileense Openbaar Ministerie onderzoekt 148 gevallen van seksueel misbruik, gepleegd door personen die banden hebben met de katholieke kerk. Onder hen bevinden zich de ex-kanselier van de hoofdstad aartsbisschop Oscar Muñoz, beschuldigd van verkrachting en misbruik, priester Jorge Laplagne wegens gevallen van misbruik in 2012 en priester Tito Rivera, beschuldigd van misbruik in de kathedraal van Santiago in 2015.

De bisschoppelijke conferentie van Chili publiceerde afgelopen augustus een lijst met de namen van 42 priesters en een diaken die door burgerlijke of canonieke rechtbanken  veroordeeld zijn wegens seksueel misbruik van minderjarigen. Het Chileense parket onderzoekt 148 gevallen van vermeend seksueel misbruik gepleegd door mensen die banden hebben met de katholieke kerk, terwijl het aantal slachtoffers 255 bedraagt, volgens de nationale officier van justitie.

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug