Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Paus Benedictus XVI bevestigt komst naar Cuba voor Pasen

Datum : 14/12/2011
Land : Cuba

Paus Benedictus XVI bevestigt komst naar Cuba voor Pasen

Paus Benedictus XVI heeft maandag bevestigd dat hij van plan is om Cuba en Mexico te bezoeken voor de Paasdagen volgend jaar. Verder zei hij te bidden, zodat God de Latijns Amerikanen zou leiden in het “bouwen van een maatschappij gebaseerd op de ontwikkeling van het goede, de overwinning van de liefde en het verspreiden van gerechtigheid.”

De paus gaf verder geen details over de precieze data waarop hij de landen zou gaan bezoeken, maar aangezien de Paus vanaf 1 april geacht wordt in het Vaticaan te zijn in verband met de vieringen rond Pasen, zal zijn bezoek voor die tijd plaatsvinden. Volgens onofficiële berichten zou hij Cuba en Mexico van 23 t/m 28 maart  bezoeken, maar onduidelijk blijft nog hoe lang hij per land blijft en welke steden hij zal bezoeken. De Cubaanse conferentie van bisschoppen verwelkomde het Pauselijk bericht met ‘veel blijdschap en hoop’, maar gaf verder geen details over het bezoek.

De voorganger van Paus Benedictus XVI, Paus Johannes Paulus II, bezocht Cuba in 1998. De rol van de kerk is in Cuba de afgelopen jaren toegenomen. Zo speelde de kerk een belangrijke rol in de vrijlating van 115 politieke gevangenen.

 

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug