Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Paus doneert $500.000 aan migranten Mexico

Datum : 29/04/2019
Land : Mexico

Paus doneert $500.000 aan migranten Mexico

Paus Franciscus doneert 500.000 Amerikaanse dollar aan Centraal-Amerikaanse migranten onderweg naar de Verenigde Staten die gestrand zijn in Mexico, zo maakt het Vaticaan bekend. Het geld komt uit het Peter Pence fonds, dat betaald wordt uit collectes uit de Katholieke Kerk over de hele wereld. Het fonds zegt in een verklaring dat media-aandacht voor de migrantenstromen in Mexico afneemt, waardoor ook de hulp van overheden en organisaties is afgenomen.De Paus bekritiseerde eerder al Donald Trump's idee van een muur om Mexicaanse migranten uit de Verenigde Staten te houden.

De verklaring van het Peter Pence fonds zegt: "In 2018 kwamen zes migrantenkaravanen Mexico binnen, een totaal van 75.000 mensen. De aankomst van andere groepen is reeds aangekondigd. Al deze mensen zijn gestrand, zonder dat ze de Verenigde Staten in kunnen, zonder huis of levensonderhoud. De Katholieke Kerk helpt deze migranten door ze op te vangen met huisvesting en kleding." De migranten zeggen dat ze armoede, geweld en vervolging in hun eigen land ontvluchten.

"In deze context doneert paus Franciscus 500.000 dollar," zo gaat de verklaring van het Peter Pence fonds verder, "om assistentie te verlenen aan de migranten." Het geld zal verdeeld worden over 27 religieus gemotiveerde projecten in Mexico die de kerk om geld hebben gevraagd om migranten huisvesting, voedsel en basisbenodigdheden te blijven bieden.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug