Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Paus plant bezoek aan Cuba

Datum : 10/12/2011
Land : Cuba

Paus plant bezoek aan Cuba

Woordvoerders van het Vaticaan hebben bekend gemaakt dat paus Benedictus XVI in 2012 Cuba zal gaan bezoeken. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat een paus het communistische eiland bezoekt. Eerder bezocht paus Johannes Paulus II Cuba in 1998. Tijdens dit bezoek vroeg hij ''Cuba zich te openen voor de wereld, en de wereld zich te openen voor Cuba''.

De exacte datum van het bezoek in 2012 zal maandag bekend gemaakt worden. Een woordvoerder van de Cubaanse kerk heeft al gezegd dat de paus tijdens zijn bezoek ook overheidsmedewerkers zal ontmoeten, waaronder leden van de regering van Raul Castro. De kerk in Cuba is verantwoordelijk geweest voor de onderhandelingen over de vrijlating van verschillende politieke gevangen. Het hoofddoel van het bezoek zal echter het eren van de Cubaanse patroonheilige, de Maagd van Caridad del Cobre, zijn.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug