Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Pele: 'Brazilië gaat fantastisch WK tegemoet'

Datum : 06/05/2014
Land : Brazilië

Pele: 'Brazilië gaat fantastisch WK tegemoet'

De Braziliaanse voetballegende Pele gelooft dat zijn land boven de problemen zal uitrijzen en een fantastisch WK zal opvoeren.

Demonstraties, sommige gewelddadig, hebben in het hele land plaatsgevonden sinds de Confederations Cup vorig jaar, het voetbaltoernooi tussen kampioenen van alle voetbalbonden, dat bezorgdheid deed oplaaien over de veiligheid tijdens het WK. Ze waren eigenlijk georganiseerd om te protesteren tegen de verhogingen van kaartjes in het openbaar vervoer maar gaandeweg ging de focus naar het WK, corruptie in de regering en het gebrek aan investeringen in sociaal beleid.

Maar Pele, die speelde in drie winnende Braziliaanse Wereld Kampioenschappen, is zeker van zijn zaak dat als eenmaal het toernooi is begonnen, op 12 juni, deze problemen naar de tweede plaats zijn gezakt. “We hebben politieke problemen gehad”, zei Pele. “Maar het WK is een groot feest en het gaat fantastisch worden.” Ondanks zijn heldenstatus kwam de 73- jarige Pele onder vuur te liggen vanwege zijn kritiek op de protesten. Daarmee is Pele het oneens met het huidige idool van de Braziliaanse fans, Barcelona’s Neymar, die juist vertelde dat hij geïnspireerd raakte van de massademonstraties. Pele zei daarop: “Ik ben het met Neymar eens, natuurlijk willen we alleen het beste voor onze scholen en ziekenhuizen, maar de spelers hebben daar niks mee te maken en ook niet met de corruptie.”

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug