Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Pemex gaat 1 miljard dollar investeren in offshore bronnen

Datum : 08/04/2011
Land : Mexico

Pemex gaat 1 miljard dollar investeren in offshore bronnen

Het staatsbedrijf Petróleos Mexicanos heeft woensdag aangekondigd dat het plannen maakt om in de komende vijf jaar bijna 1 miljard dollar te investeren om zware en extra zware ruwe olie uitvoer bij Campeche in de Golf van Mexico te stimuleren. Het doel van dit project is om een voorzieningssysteem te implementeren dat het ontwerp, de werking en het onderhoud van het Electro-Centrifugal Pomp systeem (bekend onder de Spaanse acroniem BEC) garandeert. Deze technologie wordt gebruikt om de koolwaterstoffen vanuit de bodem van de bron naar het oppervlakte te brengen.

Volgens Pemex is het de bedoeling dat het BEC systeem bij meer dan 100 oliebronnen geïnstalleerd gaat worden. Hiernaast zal het project ook de ontwikkeling van apparatuurbouw voor zowel op als onder het oppervlakte bevorderen. De investering is onderdeel van de inspanningen die worden verricht om de huidige productie van zware en extra zware ruwe olie in het offshore gebied bij Campeche te verhogen.
 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug