Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Penningmeester Arbeiderspartij Brazilië stapt op

Datum : 17/04/2015
Land : Brazilië

Penningmeester Arbeiderspartij Brazilië stapt op

De penningmeester van de Braziliaanse regerende Arbeidspartij, Joao Vaccari, is afgtreden nadat hij is gearresteerd wegens corruptie bij de oliegigant Petrobras. 

Vaccari is beschuldigd wegens een vermeend schema waarin de partij zwart geld ontving uit opgeblazen deals tussen medewerkers van Petrobras en bouwbedrijven. De voorzitter van de Arbeiderspartij (PT) zei dat hij nog vertrouwen had in Vaccari. Aanklagers zeggen over “ruim bewijs” te beschikken dat Vaccari als penningmeester van de PT donaties vroeg aan Renato Duque, voormalig chef bij Petrobras, en aan boubedrijven.

Vaccari is de nauwste bondgenoot van president Dilma Rousseff die in het Petrobrasschandaal is gearresteerd. De arrestatie zet Rousseff verder onder druk, die al te maken heeft met straatprotesten, de roep om haar aftreden en dalende populariteit. 

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug