Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Peru: Duurzame Wong

Datum : 08/06/2018
Land : Peru

Peru: Duurzame Wong

Cencosud, eigenaar van de grootste supermarktketen van Peru, Wong, kondigde op 4 juni aan dat het vanaf juli 2018 in haar vestigingen in het hele land geen styrofoam (‘piepschuim’) bakjes of rietjes meer zal gebruiken.

De aankondiging kwam op het moment dat er in het Peruaanse Congres uitgebreid gedebatteerd werd over een wet die het gebruik van plastic zakken, piepschuim, rietjes en plastic voor éénmalig gebruik in het algemeen moet gaan beperken.

“Wij denken dat deze verpakkingsmaterialen hun dienst bewezen hebben maar dat we nu moeten zoeken naar milieuvriendelijker alternatieven waarmee we ons steentje bijdragen aan een duurzamer samenleving”, aldus Mario Campodónico, algemeen directeur van de supermarktafdeling van Cencosud.

Volgens Campodónico worden verpakkingen van styrofoam vervangen door PolyEtheen Tereftalaat (PET) en karton, materialen die herbruikbaar zijn. Plastic rietjes worden helemaal vervangen door rietjes gemaakt van biologisch afbreekbaar maïszetmeel, goedgekeurd door de voedsel- en warenautoriteiten in de Verenigde Staten.

Cencosud is in 2016 begonnen met een programma om het gebruik van plastic zakken in al haar winkels terug te dringen. Naar eigen zeggen worden er nu 30 miljoen plastic zakken minder verbruikt dan bij het begin van het programma.

Bron : www.actualidadambiental.pe
Bookmark and Share


Terug