Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Peru: gevaarlijke ambulances

Datum : 17/05/2019
Land : Peru

Peru: gevaarlijke ambulances

Volgens de Algemene Inspectiedienst van de Republiek, de Peruaanse Rekenkamer, zijn ambulances van drie ziekenhuizen in Chiclayo een gevaar voor hun eigen patiënten.

In een vandaag gepubliceerd rapport over deze gezondheidsdiensten in deze noordelijke stad worden veel gebreken gesignaleerd in de medische apparatuur aan boord en ontbreekt het vaak aan de verplichte basismedicijnen. Volgens de Contraloria worden de minimumeisen die de wet stelt aan deze dienst, door de ambulances van deze ziekenhuizen niet gehaald.

Bovendien ontbraken twee defibrillatoren en een zuigslang om lichaamsvocht van patiënten af te voeren in een ambulance van het Almanzor Alguinaga ziekenhuis en werd de auto gebruikt voor het vervoer van personeel. Bij het Luis Heysen hospitaal werd geconstateerd dat een onderhoudsprogramma voor de ambulances ontbrak.

De ambulancedienst van de regio Lambayeque, waarvan Chiclayo de hoofdstad is, werd ook gecontroleerd door de Contraloria. Hier werd geconstateerd dat de ambulances niet voorzien waren van de juiste nummerplaten en evenmin gecertificeerd waren door de Peruaanse verkeersinspectie. De Rekenkamer riep de directie van de ambulancediensten op om deze misstanden onmiddellijk aan te pakken zodat de patiënten niet de dupe zouden worden van mogelijke strafmaatregelen opgelegd door de overheid.

Bron : La Republica
Bookmark and Share


Terug