Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Peru: gevangene ontsnapt vermomd als tweelingbroer is weer opgepakt

Datum : 14/02/2018
Land : Peru

Peru: gevangene ontsnapt vermomd als tweelingbroer is weer opgepakt

In januari vorig jaar was het groot nieuws in Peru: Alejandro Delgado ontsnapte op spectaculaire uit de zwaar bewaakte Piedras Gordas gevangenis in Ancón, ten noorden van de hoofdstad Lima waar de 28-jarige een straf van vijftien jaar uitzat na te zijn veroordeeld wegens diefstal, geweldsdelicten en seksueel misbruik van kinderen. Toen zijn tweelingbroer Giancarlo hem bezocht zou Delgado hem gedrogeerd hebben en na de kleren van zijn broer te hebben aangetrokken doodleuk de gevangenis zijn uitgewandeld. De identiteit van de broer kon worden vastgesteld aan de hand van vingerafdrukken. In eerste instantie werd de tweelingbroer verdacht van medeplichtigheid, maar hij werd later toch vrijgelaten.

Deze week kon Alejandro Delgado in de havenstad Callao opnieuw worden aangehouden, nadat het Ministerie van Binnenlandse Zaken een beloning had uitgeloofd voor informatie die tot zijn arrestatie zou leiden. Bij zijn aanhouding verklaarde Delgado dat hij dertien maanden eerder was ontsnapt omdat hij “wanhopig naar zijn moeder verlangde.”

Na zijn ontsnapping vorig jaar waren de autoriteiten met stomheid geslagen. “Het is ongelooflijk”, zei Marisol Pérez Tello, voormalig Minister van Justitie, “in twaalf jaar is er nog nooit iemand uit Ancón I ontsnapt.” Delgado zal nu worden overgebracht naar een nog zwaarder bewaakte gevangenis in het zuiden van Peru.

Bron : The Guardian, BBC, El Nuevo Herald
Bookmark and Share


Terug