Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Peru installeert 500.000 zonnepanelen op platteland

Datum : 02/04/2013
Land : Peru

Peru installeert 500.000 zonnepanelen op platteland

Het Peruaanse ministerie van Energie en Mijnbouw (MEM) heeft als doel de installatie van 500.000 zonnepanelen in afgelegen en plattelandsgebieden van het land voor 2016, aldus de vice-minister van MEM, Edwin Quintanilla. Met deze maatregel krijgen gemeenschappen in het binnenland, die tot nu van elektriciteit verstoken waren, er toegang toe. 

“Met zonnepanelen kunnen we diep de Andesgebieden ingaan, waar nog geen elektriciteit is. In de komende drie jaar willen we er 500.000 plaatsen”, zei Quintanilla. Hij wees erop dat de Peruaanse regering streeft naar een elektriciteitsvoorziening van 90 procent op nationaal niveau in 2016. Dit betekent dat er werk aan de winkel is op het platteland. “Peru kreeg 130 jaar geleden elektriciteit, maar het is een langdurig proces, want 14 procent van de bevolking beschikt er nog niet over.” Daarom is een van de doelen tot sociale insluiting ervoor te zorgen dat deze 14 procent wordt bereikt. 

Quintanilla zei dat zonnepanelen, als alternatieve bron van energie, minder dan 5 procent uitmaakt van het huidige actuele wereldwijde energieverbruik, maar dat het voor het platteland van groot belang is. Met innovatieve oplossingen kunnen mensen worden bereikt die diep in de Andes en in de selva leven.  

 
Bron : Agencia Peruana de Noticias
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug