Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Peru na 44 jaar weer in finale Copa América

Datum : 06/07/2019
Land : Peru

Peru na 44 jaar weer in finale Copa América

Peru heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa América. De Peruanen verrasten in het Braziliaanse Porto Alegre titelhouder Chili met duidelijke cijfers: 3-0.

Voor Peru maakte Edison Flores in de 21e minuut de openingstreffer. Yoshimar Yotún verdubbelde nog voor rust de voorsprong. Feyenoorder Renato Tapia speelde de gehele wedstrijd bij Peru, dat in de tweede helft eenvoudig overeind bleef. In de blessuretijd werd het verschil nog groter toen José Paolo Guerrero de derde treffer voor Peru maakte. In de vijfde minuut van de blessuretijd had Eduardo Vargas nog de kans om met een strafschop de eer te redden. Doelman Gallese van Peru doorzag de Panenka van de Chileen door te blijven staan en zo simpel de penalty te stoppen.

Peru neemt het morgen in de finale op tegen thuisland en favoriet Brazilië. Dat land plaatste zich dinsdag al voor de 20ste keer in de historie voor de eindstrijd door een 2-0 overwinning op aartsrivaal Argentinië. De achtvoudig kampioen speelt voor het eerst sinds 2007 weer de finale van het toernooi.

Tweevoudig kampioen Peru speelde de finale het toernooi voor het laatst in 1975. Het won 44 jaar geleden de eindstrijd van Colombia.

Bron : AD, Reuters
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug