Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Peru: President Humala onthult zonne-energiecentrales

Datum : 13/03/2013
Land : Peru

Peru: President Humala onthult zonne-energiecentrales

In Peru heeft president Ollanta Humala twee grote zonne-energiecentrales geïnaugureeerd. De centrales bevinden zich in het zuiden van Peru, in de provincies Tacna en Moquegua. Ze werden gebouwd door de Spaanse bedrijven Solar Pack en Gestamp Solar. 

De centrale in Tacna kostte 95.7 miljoen Amerikaanse dollar. De zonnepanelen van deze centrale hebben een oppervlakte van 121 hectaren. Samen zullen ze jaarlijks 47.196 megawatt aan energie opwekken. De centrale in Moquegua, met dezelfde prijs, omvat 123 hectaren en zal zo'n 50.676 megawatt per jaar opwekken. 

In zijn toespraak benadrukte Humala het milieuvriendelijke aspect van de energiecentrales. ''De energievoorziening in Peru moet gemengd zijn. We kunnen niet afhankelijk zijn van energiebronnen die vervuiling veroorzaken. Wij promoten duurzame energie.'' Ook schreef hij de centrales sociale betekenis toe: ''Energie is voor de armste dorpen een instrument van sociale betrokkenheid.'' 

In oktober vorig jaar lanceerde Peru Latijns Amerika's eerste grote zonne-energiecentrale, in de buurt van Arequipa. Deze centrale werd ook gebouwd door een Spaans bedrijf (T-Solar). ''Wij investeren in duurzame energie, als een van de eersten in de regio'', benadrukte Humala. Ook gaf hij aan dat Peru nu moest kijken naar de mogelijkheden tot het opzetten van centrales voor windenergie, om de gemengde energievoorziening nog meer uit te breiden. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug