Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Peru scherpt visquota's aan

Datum : 05/11/2012
Land : Peru

Peru scherpt visquota's aan

Peru heeft haar visquota's voor ansjovis met 68 procent verlaagd. De quota zal gelden voor het visseizoen van komende zomer. De reden voor de vermindering is dat warmere watertemperaturen en illegale vispraktijken de reserves ansjovis drastisch hebben verminderd. Het verlagen van de quota zal naar verwachting vooral de prijs van vismeel, dat gebruikt wordt als voedingstof in de veeteelt, sterk doen stijgen. 

Het komende seizoen zullen vissers nog slechts 810.000 ton ansjovis mogen vangen. Dit is 68 procent minder dan vorig jaar. Gladys Trevino, in Peru minister van Productie, zegt dat dit absoluut noodzakelijk is. ''Eigenlijk zouden we dit jaar helemaal niet moeten vissen, zo slecht is de situatie,'' aldus Trevino. Het huidige aantal is vastgesteld om de populatie ansjovis, die vorig jaar met 41 procent daalde, gelijk te houden in het komende jaar. 

Ansjovis wordt vooral gebruikt in de productie van vismeel en visolie. Peru is 's werelds grootste producent van vismeel, verantwoordelijk voor een derde van de internationale productie. Het meel uit de Stille Oceaan bij Peru wordt gebruikt voor het voeden van varkens in China, zalm in Europa en in veel Omega 3 voedingssuplementen. Door het aanscherpen van de visquota zullen de prijzen van vismeel, die het afgelopen decennium al verdubbelden, naar verwachting nog verder stijgen. 

Mogelijk zal Peru haar visquota's in de loop van het visseizoen nog verder aanscherpen. 

 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug