Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Peru staat wegenbouw in Amazone toe

Datum : 23/01/2018
Land : Peru

Peru staat wegenbouw in Amazone toe

De Peruaanse overheid heeft maandag 22 januari een wet aangenomen waarmee de bouw van wegen in het Amazoneregenwoud wordt toegestaan. Vlak voordat het nieuws werd aangekondigd, waarschuwde paus Francisco tijdens zijn bezoek aan het land dat de Amazone en haar volken nog nooit zo bedreigd waren.

Tijdens een toespraak in Puerto Maldonado, een stad gelegen in het Amazonegebied, zei de paus dat “de druk uitgeoefend door grote zakelijke belangen” een natuurlijke habitat verwoest die van belang is voor de hele planeet.

Het gebied omvat vier nationale parken en tast mogelijk vijf reservaten van inheemse volken aan. Iván Lanegra, oud-minister van Inheemse Zaken, zei dat de staat besluiten maakt “met zijn rug naar de Amazone en de inheemse bevolking.”

Het besluit gaat in tegen een rechterlijke uitspraak die de bescherming van het oerwoud van nationaal belang verklaarde. Het wegennetwerk dat gebouwd kan gaan worden, kan volgens satellietbeelden van het Monitoring of the Andean Amazon Project zorgen voor de ontbossing van 2.750 vierkante kilometer, een gebied zo groot als de provincie Zuid-Holland. 

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug