Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Peru vernietigt illegale coca

Datum : 29/06/2015
Land : Peru

Peru vernietigt illegale coca

Dit jaar heeft het Peruaanse leger en de Nationale Politie de illegale coca-oogst van 17.500 hectare grond vernietigd. Dit zegt het hoofd van Peru's Devida drugsbestrijding agentschap, Alberto Otarola. Ongeveer een derde van deze illegale gewassen groeide in het Amazonegebied, vlakbij de grenzen met Brazilië en Colombia. 

In dit grensgebied werd zo'n 6000 hectare illegale coca plantages gevonden en vernietigd. Het doel voor dit jaar is 35.000 hectare vernietingen. Als men in dit tempo doorwerkt, moet dat lukken volgens Otarola. Hij noemde het doel "best wel ambitieus", maar benadrukte dat het met "veel toewijding en hard werken" haalbaar is. In 2014 werd 32.000 hectare illegale coca vernietigd, terwijl het doel 30.000 was. 

Peru is wereldwijd de tweede grootste producent van coca-bladeren en de grootste producent van cocaïne, aldus een rapport van de VN uit 2013. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug