Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Peruaanse burgemeester: 'Het drinken van kraanwater veroorzaakt homoseksualiteit'

Datum : 29/11/2011
Land : Peru

Peruaanse burgemeester: 'Het drinken van kraanwater veroorzaakt homoseksualiteit'

 

De burgemeester van de kustplaats Huarmey in Peru, José Benítez Pantoja, zegt dat het water dat de inwoners van zijn stad drinken besmet zou kunnen zijn met het mineraal strontium. Dit mineraal zou volgens hem homoseksualiteit stimuleren. 

‘'Het strontium doet de mannelijke hormonen afnemen. Daarom moet men zich zorgen maken over het water dat men drinkt’', verklaarde  het gemeenteraadslid van de noordelijke regio in Peru. De bevolking verwierp de uitspraken van de burgemeester en eiste van hem een verklaring. 

De decaan van het Scheikundige en Farmaceutische College in Lima, Robert Castro, licht op zijn beurt toe dat strontium noch de mannelijke, noch de vrouwelijke hormonen beïnvloedt. '‘Alleen wanneer men grote hoeveelheden consumeert kan strontium botkanker genereren of tot bloedarmoede leiden, het zou ook complicaties aan de huid kunnen veroorzaken maar voornamelijk bij kinderen’', merkt Castro op. 

Dit is niet de eerste keer dat een prominent figuur opmerkelijke uitspraken doet over homoseksualiteit. In 2010 beweerde de Boliviaanse president Evo Morales dat het eten van transgenetische kippen homoseksualiteit veroorzaakte.

 

Bron : El Heraldo
Bookmark and Share


Terug