Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Peruaanse dokters niet langer in staking

Datum : 22/10/2012
Land : Peru

Peruaanse dokters niet langer in staking

In Peru hebben duizenden dokters besloten niet langer te blijven staken. De dokters staakten al meer dan een maand. De vakbond beschuldigde president Ollanta ervan de lonen niet te verhogen, ondanks de sterke economische groei in Peru in de afgelopen jaren. Nu zullen de dokters weer gaan werken, terwijl de vakbond de door de overheid voorgestelde loonsverhoging overweegt. 

De lange staking trof veel mensen en veroorzaakte grote achterstanden in openbare ziekenhuizen en klinieken. Vooral de armere mensen, die geen private gezondheidszorg kunnen betalen, waren hiervan de dupe. Volgens Peruaanse media nam de vakbond de beslissing te stoppen met staken nadat de overheid had gedreigd hun lonen te korten.

Verschillende vakbonden beschuldigen Ollanta ervan loonsverhogingen te blokkeren. Dit zou deel zijn van zijn economische beleid. Eerder werd de president al geconfronteerd met een staking van leraren. Ollanta geeft als argument dat het loon gebaseerd moet zijn op de geleverde prestaties. Hij is president sinds 2011, en beloofde armoede en sociale ongelijkheid te zullen bestrijden. 

 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug