Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Peruaanse muurschilderingen door brand verwoest

Datum : 14/11/2017
Land : Peru

Peruaanse muurschilderingen door brand verwoest

Door een brand in het archeologische complex van Ventarrón, gelegen in het noorden van Peru, zijn muurschilderingen van meer dan 4000 jaar oud verwoest. Peruaanse media melden dat 95 procent van het complex is beschadigd door de brand. Veel andere archeologische vondsten gingen eveneens verloren.

De schilderingen dateren van minstens 2000 voor Christus en werden in 2007 ontdekt in een millennia-oud tempelcomplex. Archeologen denken dat het tempelcomplex werd gebouwd door een beschaving die dateert van voor de grote, bekende precolumbiaanse beschavingen als de Moche, die van de eerste tot de zevende eeuw in het gebied woonden.

Waarschijnlijk is de brand veroorzaakt doordat in het nabijgelegen gebied suikerriet werd verbrand door boeren. De vlammen konden zich daarna snel verspreiden door de sterke wind die in het gebied heerste. Het Peruaanse ministerie van Cultuur heeft gezegd dat het onderzoekers naar de regio stuurt om te onderzoeken wie verantwoordelijk is voor de brand.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug