Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Peruaanse oud-president Fujimori opgenomen voor gastritis

Datum : 02/09/2011
Land : Peru

Peruaanse oud-president Fujimori opgenomen voor gastritis

De Peruaanse oud-president Albert Fujimori lijdt aan een ernstige maagaandoening, zo zegt zijn dochter Keiko Fujimori. De aandoening zou veroorzaakt worden door een morele depressie.

De oud- president zit een gevangenisstraf uit voor schending van de mensenrechten tijdens zijn dictatoriale bewind van 1990-2000. Momenteel bevindt hij zich echter in het Nationaal Instituut voor Neoplastische ziektes (INEN). Hij zal daar zeker nog tot zaterdag blijven voor  meerdere onderzoeken.

Uit een endoscopie bleek gisteren dat Alberto Fujimori lijdt aan een zware vorm van erosieve gastritis. Ook zijn er twee poliepen gedetecteerd, die momenteel onderzocht worden. Keiko Fujimori maakte het nieuws bekend via de radio. In hetzelfde bericht noemde ze het verzoek tot kwijtschelding van de straf van haar vader, dat nog niet is afgewezen.

Bron : El Comercio
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug