Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Peruaanse politie legt beslag op duizenden gedroogde zeepaardjes

Datum : 26/08/2012
Land : Peru

Peruaanse politie legt beslag op duizenden gedroogde zeepaardjes

De politie in Peru heeft ruim 16.000 gedroogde zeepaardjes in beslag genomen, die bedoeld waren voor de export naar Aziatische landen. Poeder van zeepaardjes wordt in onder andere China en Japan gebruikt in traditionele medicijnen en geldt als een afrodisiacum.

Volgens de politie gingen de handelaars er vandoor en dropten ze hun illegale waar op een straat in hoofdstad Lima. Politiechef Victor Fernandez schat de waarde op 250.000 U$. Het vissen op zeepaardjes is in Peru illegaal, maar de hoge prijzen voor het poeder maken het moeilijk de vangst uit te bannen.

De handelswaar bestond uit drie dozen van totaal bijna 28 kilo en werd achtergelaten na een politieoperatie in de buurt van de luchthaven. Fernandez: “De waar gaat naar Azië. In China dient het ook als geneesmiddel voor astma.” Volgens hem is afgelopen jaar wereldwijd 20 ton gedroogde zeepaardjes in beslag genomen, waarvan een half ton in Peru.
 

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug