Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Peruaanse politieofficieren vergiftigd

Datum : 23/04/2012
Land : Peru

Peruaanse politieofficieren vergiftigd

Meer dan negentig politieambtenaren die verbleven op een junglebasis in Peru zijn naar het ziekenhuis gebracht wegens voedselvergiftiging.

De ambtenaren kregen koorts, buikpijn en werden misselijk na het eten van kippensoep op de politiebasis Mazuco in de provincie Tambopata. De politie verklaart dat zij de leveranciers van de maaltijden gaan onderzoeken. De officieren werden op de basis ingezet om de operaties tegen illegale goudmijnwerkers in het gebied Madre de Dios te versterken.

Honderdvijftig agenten zijn naar de medische post op de basis gebracht, maar veel van hen moesten naar het ziekenhuis verplaatst worden omdat de basis niet genoeg medicatie had. Een van de officieren die zich ziek voelde, vertelde de lokale media dat hij en zijn collega’s waren “vergiftigd met slecht voedsel, vies vlees en vis en eieren die bedorven waren”.

Het gebied is het decor geweest van gewelddadige conflicten tussen veiligheidstroepen en mijnwerkers die protesteren tegen strengere straffen voor illegale operaties. De mijnwerkers beweren dat de nieuwe regels ervoor zorgen dat zij geen werk meer hebben, maar de regering zegt dat de sancties de mijnwerkers zullen stimuleren om de nodige vergunningen te verkrijgen. Zo’n 50.000 mijnwerkers hebben geen vergunning om aan het werk te gaan. De regering zegt dat grote gebieden in de jungle zijn verwoest door illegale mijnbouw.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug