Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Peruaanse president waarschuwt voor 'bloedbad' in Venezuela

Datum : 12/06/2017
Land : Peru

Peruaanse president waarschuwt voor 'bloedbad' in Venezuela

De Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski heeft de internationale gemeenschap opgeroepen in actie te komen om een “bloedbad” in Venezuela te voorkomen.

Bij gewelddadigheden tijdens protesten in Venezuela zijn 76 mensen gedood sinds de massabetogingen begonnen tegen de regering op 1 april. Volgens Kuczynski is er in Venezule “geen democratie”.

Hij sprak op een bijeenkomst van zakenleiders in de Spaanse hoofdstad Madrid. “Er is geen democratie in Venezuela. Er was een verkiezing, maar nu voelt een groot deel van de bevolking zich niet vertegenwoordigd”, aldus Kuczynski.

Hij stelde voor om een internationale commissie te vorem om de crisis in Venezuela op te lossen. Hij zei dat terwijl actie door de internationale gemeenschap gezien kon worden als “een ingrijpen”, het bedoeld was om “de democratie te redden”.

Als er niets gebeurd dan zou het risico op een bloedbad bestaan. Ook zouden veel mensen naar Colombia vluchten of het land proberen te verlaten per boot. Kuczynski is een van de meest kritische stemmen tegen de Venezolaanse president Nicolás Maduro. Hij noemt de economische en politieke crisis in Venezuela “een groot probleem” voor de regio.

Hij heeft ale eerder over Venezuela gediscussieerd met regionale leiders, inclusief de Amerikaanse president Donald Trump. De Venezolaanse mimsiter van Buitenlandse Zaken, Delcy Rodríguez, reageerde op deze besprekingen door Kuczynski een “hond”te noemen die gehoorzaamt aan de Verenigde Staten.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug