Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Peruanen nog niet uitgeteld

Datum : 03/11/2017
Land : Peru

Peruanen nog niet uitgeteld

De laatste week van oktober en de eerste twee weken van november vindt er in Peru, voor het eerst in bijna tien jaar, weer een volkstelling plaats. Veel inwoners van het land vertrouwen de tellingen niet, vertrouwen de bedoelingen van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INEI) niet of vragen zich af waarom het proces zo lang moet duren.

De directeur van INEI, Aníbal Sánchez, legde uit dat alle papieren censusbiljetten eerst gescand moeten worden en daarna de gegevens door een serie statistische processen moeten. De eerste resultaten zullen daarom niet eerder dan over drie maanden verwacht worden en de definitieve resultaten zullen pas over zes maanden beschikbaar zijn.

De resultaten zullen openbaar gemaakt worden, beloofde Sánchez, en beschikbaar zijn voor onderzoeksdoeleinden. Belangrijk is daarom dat de kwaliteit van de gegevens uit het hele land een correct beeld van de werkelijkheid geven. Indien mogelijk en noodzakelijk zullen er nog correcties plaatsvinden, voordat de gegevens gepubliceerd worden.

Alle data zullen bovendien in gegevensbestanden verwerkt worden zodat er per plaats, departement of gebied sociaal-demografische gegevens uit gedestilleerd kunnen worden. Daarmee kunnen ook de huidige beschikbare socio-economische gegevens geactualiseerd worden.

Bijna een kwart van alle Peruanen, oftewel ruim zeven miljoen mensen, woont volgens huidige schattingen in rurale gebieden. Bij de vorige volkstelling, eind 2007, duurde het bijna acht maanden voor alle resultaten verwerkt waren.

Bron : El Comercio
Bookmark and Share


Terug