Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Peso reageert op maatregelen centrale bank

Datum : 02/05/2019
Land : Argentinië

Peso reageert op maatregelen centrale bank

De waarde van de omstreden Argentijnse peso steeg dinsdag korte tijd ten opzichte van de dollar nadat de centrale bank maatregelen aankondigde om de instabiliteit van de munteenheid onder controle te krijgen tijdens een aanhoudende recessie.

Op maandag, direct nadat de centrale bank hun nieuwe beleid bekend had gemaakt, steeg de peso. De dag eindigde met een groei van 3,45 procent.

De maatregelen hebben de centrale bank meer vrijheid gegeven om de lokale munt te ondersteunen door het versoepelen van het verbod op interventie op de handelsmarge van de peso. Dat verbod was sinds oktober ingesteld in een poging om de lokale markten te kalmeren.

De benadering voor oplopende volatiliteit op de valutamarkt werd uitgevoerd in overeenstemming met het IMF, die het stabiliseringskrediet aan het land heeft uitgebreid naar 56,7 miljard Amerikaanse dollar.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug