Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Petrobras en Argentinië bereiken overeenkomst over investeringen

Datum : 12/04/2012
Land : Argentinië

Petrobras en Argentinië bereiken overeenkomst over investeringen

Minister Julio de Vido heeft de leiding van de Argentijnse vestiging van Petrobras gezegd dat het essentieel is de investeringen in het land te verhogen. Het doel is dat Argentinië zelfvoorzienend wordt in energie.

De Vido besprak samen met de leiding van de Braziliaanse oliemaatschappij en autoriteiten van Neuquén de verschillende opties om de olie-en gasproductie in deze provincie te verhogen. De minister legde nog eens de overeenkomst uit, die in februari was bereikt tussen de Argentijnse provincies die deel uitmaken van de Organisatie van Energieproducenten (OFEPHI) en de nationale regering. Het gaat om de volledige productie van gas- en olievelden.

Vorige week kondigde de gouverneur van Neuquén, Jorge Sapag, het einde aan de concessie ‘Veta Escondida’ van Petrobras, nadat was vastgesteld dat er geen bewezen reserves waren en dat er onvoldoende investeringen waren gedaan. Petrobras liet weten dat het had voldaan aan alle contractuele verplichtingen. Het contract loopt tot 2027. “We bezitten 55% van de concessie en we hebben investeringen gepleegd tot een totaal van tien miljoen U$ in de afgelopen drie jaar. Daarnaast zijn we gestart met onderzoek naar nieuwe reserves met nieuwe technologie”, aldus Petrobras.
 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug