Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Petrobras verkoopt aandelen aan Franse Total

Datum : 16/01/2018
Land : Brazilië

Petrobras verkoopt aandelen aan Franse Total

De Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras heeft 15 januari 2017 de verkoop van aandelen in verschillende Braziliaanse olievelden aan de Franse oliegigant Total afgerond. Het gaat om een totale waarde van 1,95 miljard dollar.

De deal maakt deel uit van een strategische alliantie voor nauwere samenwerking tussen de twee bedrijven, die in mei 2017 officieel werd ondertekend. Volgens de overeenkomst draagt Petrobras 35 procent van de rechten en exploitatie voor het Lapa olieveld af aan Total. In 2016 startte Petrobras productie in dit veld, met een capaciteit van 100.000 vaten per dag. Naast Total exploiteren Shell en Repsol-Sinopec het veld. Petrobras exploiteert slechts tien procent.

Ook verkocht Petrobras 22,5 procent van de rechten van het Iara-veld aan Total. De productie van dit veld zal naar verwachting in 2018 beginnen, met een capaciteit van 150.000 vaten per dag. De CEO van Total, Patrick Pouyanné, zei dat Total door de alliantie een belangrijke positie heeft verworven in Brazilië, in een van de meest productieve oliebassins ter wereld.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug