Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Petrobras vindt aardgas in Sergipe-bekken

Datum : 25/06/2019
Land : Brazilië

Petrobras vindt aardgas in Sergipe-bekken

Het Braziliaanse staatsbedrijf Petrobras heeft ontdekkingen gedaan van aardgas in zes diepwatergebieden in het Sergipe-bekken. Het bedrijf zei bezig te zijn met het opstellen van een budgetplan om de productie te financieren uit de potentiële bronnen die “in de afgelopen jaren” zijn ontdekt.

De krant O Estado de Sao Paulo meldde dat de vondst de grootste was sinds de ontdekkingen onder een zoutlaag in 2006, en dat Petrobras tot 20 miljoen kubieke meter aardgas per dag kon extraheren, wat overeenkomt met een derde van de totale Braziliaanse productie.

Volgens O Estado zou de vondst kunnen helpen om Brazilië de "goedkope energieschok" te brengen, die was beloofd door minister van Economische Zaken Paulo Guedes. Volgens hem zouden de kosten van aardgas met 50% dalen en zou het land daardoor “herindustrialiseren”.

Ook kondigde Petrobras aan dat het de verkoop van gaspijpleidingsysteem TAG had afgerond aan een groep geleid door het Franse Engie SA en de Canadese Caisse De Depot Et Placement Du Quebec (CDPQ). Petrobras zei dat het in totaal 33,5 miljard reais ($ 8,69 miljard) van kopers had ontvangen voor het 90% -belang in TAG.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug