Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Piñera ingezworen als president van Chili

Datum : 19/03/2018
Land : Chili

Piñera ingezworen als president van Chili

De conservatieve politicus Sebastian Piñera is afgelopen zondag voor de tweede maal ingezworen als president van Chili tijdens een ceremonie in het Congres in Valparaiso die door 1400 mensen werd bijgewoond.

Na het afleggen van de eed overhandigde afredend president Michelle Bachelet de presidentiële sjerp aan de socialistische voorzitter van de Senaat, Carlos Montes, die moeite leek te hebben de sjerp over de borst van Piñera te spannen. Bachelet schoot te hulp, wat leidde tot beleefd gelach onder het publiek.

Bachelet, haar ministers en medewerkers verlieten de zaal nadat het volkslied was gezongen. Daarna legden de leden van het nieuwe kabinet de eed af. Dit kabinet staat onder leiding van  Andres Chadwick, de minister van Binnenlandse Zaken en Openbare Veiligheid, een post die hij ook bekleedde tijdens de eerste regeringsperiode van Piñera (2010-2014).

Na alle formaliteiten verliet de nieuwe president het gebouw en werd weggereden in een cabriolet te midden van militaire eer die hem werd toegekend en zwaaiend naar het lage aantal toeschouwers langs de trottoirs. Piñera is van plan terug te keren naar Santiago.

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug