Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Piranha's vallen toeristen aan

Datum : 17/11/2011
Land : Brazilië

Piranha's vallen toeristen aan

Aan het strand aan de rivier de Paraguay in het westen van Brazilië zijn toeristen aangevallen door piranha's. Minstens vijftien toeristen zijn gewond geraakt. Een toerist verloor een teen. Bij de anderen hebben de piranha’s stukjes uit tenen, enkels en benen gehapt.

Het is de eerste keer dat piranha’s in de rivier Paraguay zo dicht bij het strand gesignaleerd zijn. Sinds twee weken zwemmen er grote scholen van de vissen rond. Ondanks de piranha’s blijft het strand open voor bezoekers. Er zijn wel borden opgehangen die de toeristen moeten waarschuwen voor de aanwezigheid van de vissen. Volgens het gemeentebestuurders is het te belangrijk voor het ecotoerisme om strand helemaal het te sluiten.

''Mensen die gebeten worden moeten zo snel mogelijk uit het water, zodat hun bloed niet verspreid wordt in het water'', zegt een woordvoerder van de lokale brandweer. 

Bron : AD
Bookmark and Share


Terug