Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Plunderingen tegen de honger

Datum : 24/04/2020
Land : Venezuela

Plunderingen tegen de honger

Honderden mensen hebben winkels geplunderd in het Venezolaanse stadje Cumanacoa, in de noordelijke deelstaat Sucre, zo bericht El Nuevo Herald. Hoewel Venezolaanse media niets berichtten over de onlusten, riepen de plunderaars “we hebben honger!”, zo zeiden inwoners tegen de Amerikaanse krant.

Verschillende winkels op de gemeentelijke markt werden getroffen. Videobeelden gedeeld via sociale media tonen hoe de politie probeert de orde te herstellen. “De sfeer is erg gespannen”, aldus een anonieme inwoner van Cumanacoa, een stad van vijftigduizend inwoners, per telefoon.

De gebeurtenissen spelen zich af tegen de achtergrond van de quarantainemaatregelen die de autoriteiten opgelegd hebben om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een van de gevolgen is een acute schaarste aan benzine, waardoor het transport stil is komen te liggen.

Nu veel Venezolanen noodgedwongen thuis zitten, wordt het nog moeilijker dan het al was om te overleven. Ongeveer de helft van alle werkenden in het land verdienen niet meer dan om per dag te overleven. Vanwege de coronamaatregelen en het gebrek aan transport zijn de koelkasten van de meeste mensen, vooral op het platteland, nu leeg.

Bron : El Nuevo Herald
Bookmark and Share


Terug