Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Politici-echtpaar dood bij helikoptercrash Mexico

Datum : 29/12/2018
Land : Mexico

Politici-echtpaar dood bij helikoptercrash Mexico

De Mexicaanse gouverneur van de staat Puebla is op 24 december j.l. om het leven gekomen bij een helikopterongeluk. Martha Erika Alonso, die op 14 december was ingezworen, was de eerste vrouwelijke gouverneur van Puebla. Ook haar echtgenoot, senator Rafael Moreno Valle, vond de dood.

Volgens Mexicaanse media raakte het toestel in de problemen direct na het opstijgen van het vliegveld in de stad Puebla, de op een na grootste stad van Mexico. De president bevestigde de twee doden.  De piloot en copiloot van het toestel zijn waarschijnlijk ook omgekomen bij de crash.

De 45-jarige Alonso, lid van de centrum-rechtse partij PAN, werd gekozen tot gouverneur na spannende verkiezingen. Ze versloeg de favoriet van de Mexicaanse president Lopez Obrador en werd de eerste vrouw die tot gouverneur werd gekozen in Puebla, een van de grootste staten van Mexico. Haar omgekomen man was ook ooit gouverneur van die staat.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug