Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Politiestaking leidt tot onveiligheid

Datum : 05/02/2012
Land : Brazilië

Politiestaking leidt tot onveiligheid

Een staking van politieagenten in de Braziliaanse deelstaat Bahía heeft geleid tot een toename van het aantal moorden. De federale regering heeft nu 2500 militairen gestuurd die de rust moeten herstellen. Dit hebben de Braziliaanse autoriteiten bevestigd.

Vanaf het begin van de staking vorige week woensdag registreerden de autoriteiten een toename van het aantal schietpartijen en overvallen. Persbureau Agencia Brasil (AB) zegt dat van woensdag tot en met zaterdag alleen al in de stad Salvador 60 mensen zijn vermoord als direct gevolg van de afwezigheid van veiligheidsdiensten. Dat is volgens AB bijna anderhalf keer zoveel als in dezelfde vier dagen in 2011.

De gouverneur van Bahía, Jacques Wagner, verklaarde “geen enkel begrip” te hebben voor de stakende politieagenten: “Tegen twaalf van hen gaan we juridische stappen ondernemen.” De stakers eisen een loonstijging van 50 procent en een verbetering van de werkomstandigheden. Gemiddeld verdient een agent in Bahía 660 euro per maand.

 
 

Bron : Radio Nederland Wereldomroep, El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug