Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Popster Shakira ontvangen door Braziliaanse president

Datum : 18/03/2011
Land : Brazilië

Popster Shakira ontvangen door Braziliaanse president

De Colombiaanse popster Shakira is gisteren ontvangen door de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff. Ze vroeg de Braziliaanse regering om hulp in de sociale projecten die de zangeres ondersteunt. Shakira is onder andere oprichtster van de organisatie Pies Descalzos, die beleidsplannen maakt voor educatie. Haar andere organisatie Alas (America Latina em Ação Solidária) zal gaan samenwerken met de Braziliaanse regering om honger en extreme armoede in Latijns Amerika tegen te gaan.

Het gesprek duurde ongeveer twintig minuten, waarin Shakira een gesigneerde gitaar doneerde aan de regering. Deze zal worden geveild, waarbij de opbrengst programma’s tegen honger in Brazilië zal gaan steunen. Na het gesprek reageert Shakira: “We willen graag samenwerken, vooral met betrekking tot arme kinderen in het continent.
Brazilië is een leider in de regio en het is goed dat het nu een vrouw als president heeft. De staat heeft de historische mogelijkheid om de Latijns-Amerikaanse realiteit te transformeren. Extreme honger en armoede te laten verdwijnen, en kinderen betere kansen geven door voeding en educatie.”

Shakira is aanwezig in Brazilië om concerten te geven. Vandaag is echter bekend geworden dat minimaal één concert wordt afgelast in verband met de aanhoudende regenval, die in het westen van het land voor veel schade heeft gezorgd.

Bron : Jornal do Brasil
Bookmark and Share


Terug