Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Postkantoren Guatemala al twintig maanden gesloten

Datum : 13/04/2018
Land : Guatemala

Postkantoren Guatemala al twintig maanden gesloten

Tot medio 2016 runde een Canadees privébedrijf, ondersteund door de Canadese Posterijen, de posterijen (El Correo) in Guatemala. Het contract met de Guatemalteekse overheid werd niet vernieuwd en zodoende sloten op 22 augustus 2016 alle postkantoren. De overheid besloot dat de posterijen, die vallen onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Communicatie, door de staat beheerd moet worden en niet door een privébedrijf. Sindsdien kan er geen post meer worden verstuurd.

De bezorging van belangrijke brieven, zoals juridische documenten, is vorig jaar mondjesmaat op gang gekomen. Twaalf van de 252 postkantoren van de Post- en Telegraafdienst (DGCT) functioneren mondjesmaat, ze berichten hun klanten telefonisch dat ze hun post kunnen komen afhalen. Maar de meeste post ligt nog steeds onaangeroerd. Alleen al op de luchthaven La Aurora liggen duizenden postzakken met internationale post te wachten op definitieve bestelling. In de afgelopen twintig maanden hebben veel landen het versturen van post naar Guatemala opgeschort.

Het ziet er nu naar uit dat de Guatemalteekse overheid het beheer van de posterijen op orde heeft. Men streeft ernaar dat eind 2018 alle diensten volledig functioneren. Zo wordt er deze maand nieuw personeel gecontracteerd dat gemachtigd is met overheidsgeld te werken, voorwaarde voor het mogen versturen van poststukken. De overheid heeft een team aangesteld dat erop toeziet dat het Canadese privébedrijf de inboedels en overige zaken in optimale condities overdraagt. Naar verwachting kan op korte termijn een vijftigtal rendabele postkantoren zijn deuren weer openen.

Bron : Prensa Libre, El Periódico
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug