Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Premier Aruba wil sterkere banden met La Guajira

Datum : 22/11/2011

Premier Aruba wil sterkere banden met La Guajira

Tijdens zijn bezoek aan de Colombiaanse stad Riohacha in de regio La Guajira sprak de Arubaanse premier Mike Eman zijn wens uit om de banden tussen Aruba en La Guajira aan te halen.

Minister-president Eman wil vooral de commerciële banden tussen Aruba en La Guajira uitbreiden. Aruba heeft veel interesse in fruit en groente uit Colombia en er is al sprake van een vergunning bij luchtvaartmaatschappij Tiara Air om vracht te gaan vervoeren. Tiara Air vliegt drie keer per week van en naar Riohacha. De vracht die nu tussen beide plaatsen wordt getransporteerd gaat momenteel nog via schepen. 

Tijdens zijn bezoek aan Riohacha vroeg premier Eman ook aan de bewoners, waarvan een groot aantal leeft van de visserij, om te helpen zoeken naar de twee vermiste vissers Emiliano de Cuba en Pierre Croes die zes weken geleden verdwenen op zee. 

Bron : Amigoe
Bookmark and Share


Terug