Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Premier Curaçao ongeschikt voor functie

Datum : 20/10/2011
Land : Curaçao

Premier Curaçao ongeschikt voor functie

De Nederlandse oud-politicus Paul Rosenmöller wil dat het parlement van Curaçao een commissie instelt die de antecedenten van vijf ministers gaat onderzoeken. Curaçaose politici willen daar niets van weten, tot woede van Den Haag. Aanleiding voor het verzoek van Rosenmöller is een uitgelekte notitie van de Curaçaose Veiligheidsdienst, waarin onder andere premier Schotte ‘incapabel’ wordt genoemd. Ook zouden zijn vele buitenechtelijke affaires ‘veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.’

Minister El Hakim van Economische Zaken zou grote schulden hebben bij buitenlandse banken. Minister Constancia van Gezondheidszaken zou haar diploma’s hebben vervalst. Ex-minister Rosalia zou verantwoordelijk zijn voor wanbeleid van een culturele instelling en seksuele intimidatie. Minister Cooper van Transport en Veiligheid zou hand- en spandiensten hebben geleverd aan lokale ondernemers.

Bron : Amigoe, NRC, De Telegraaf
Bookmark and Share


Terug